Skip to main content

Kulinarinis paveldas šiuolaikinėje virtuvėje

Kulinarinio paveldo svarbiausia dalis yra tradicija. Tradiciniai gaminiai – amatininkų dirbiniai, maisto gaminiai, liaudies muzikos instrumentai ir kiti etninio paveldo gaminiai, pagaminti iš tradicinių žaliavų, naudojantis rankų darbu ir kitomis senosiomis arba jas atitinkančiomis naujomis technologijomis, unikalios gaminių kokybės savybės bei reputacija išliko nepakitusios per laikotarpį, kuriuo paprastai apibūdinama viena žmonių karta. Lietuviška virtuvė keitėsi ir formavosi veikiama įvairių istorinių aplinkybių. Skirtinguose Lietuvos regionuose yra nemažai savitų patiekalų bei įvairių to paties patiekalo ruošimo būdų. Tradiciniai maisto produktai išliko per šimtmečius, todėl yra istorijos ir kultūros dalis. Tačiau daugelis jaunų žmonių nežino savo krašto tradicijų, neragavę tautinių patiekalų, o tuo labiau nemoka jų gaminti. Kaip pagaminti kulinarinio paveldo patiekalą, kuris atrodytų
šiuolaikiškai?

Bus praturtintos žinios apie dzūkų kulinarinį paveldą, naujas gaminių puošimo technologijas. Laboratorinių analitinių įgūdžių formavimas.

Lektoriai