Skip to main content

Mikrobų detektyvai

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, vis didesnis dėmesys skiriamas maisto žaliavų ir maisto produktų saugai ir gyventojų mitybai gerinti. Mikrobiologinis vertinimas yra svarbus, nes kryžminė tarša tarp maisto ir rankų, įrangos ar indų yra viena iš pagrindinių priežasčių, lemiančių ligos protrūkius. Šio darbo rezultatai mokiniams padės atidžiau pažvelgti į galimą kryžminę maisto taršą gamybos metu, rankų higienos svarbą bei gamybinių paviršių mikrobiologinės taršos svarbą.

Mokiniai bus skatinami laikytis rankų higienos ir higienos maisto gamybos proceso metu kasdieniniame gyvenime. Vykdant tyrimus kritiškai mąstyti, teisingai vertinti ir analizuoti gautus rezultatus, jais remiantis daryti išvadas. Atliekant eksperimentą patobulinti laboratorinius analitinius įgūdžius.

Lektoriai